Op wereldreis na je studies: zo wordt het een troef op je cv

Reizen, en zeker maandenlange trips, kunnen zorgen voor een leemte op je cv. Maar wie een beetje uitkijkt en slim plant, kan die buitenlandse vakantie-ervaring gebruiken om zijn curriculum en loopbaan te boosten.

Op wereldreis na je studies: zo wordt het een troef op je cv

1. Vakantie laadt je batterijen op

Als je er net vier jaar hogere studies hebt opzitten, kunnen je batterijen aan herladen toe zijn. Tijd maken om rond te reizen en letterlijk nieuwe horizonten te verkennen, geeft je de kans om te bezinnen over wat belangrijk is in je leven en om de focus van je carrière te (her)bepalen.  Het kan je helpen om verfrist en verjongd terug te keren, mentaal klaar om nieuwe uitdagingen te lijf te gaan.

 

2. Hét moment om een nieuwe vaardigheid aan te leren

Een maandenlange trip is de perfecte gelegenheid om onderweg bij te leren. Denk vooraf na over wat werkgevers in jouw sector zoal zoeken en pik daarop in door een nieuwe vaardigheid in de vingers te krijgen. Je kan onderweg een nieuwe taal leren, of een extra specialisatie voor op je cv. Via het systeem van Open University kan je probleemloos ‘on the road’ leren.

 

3. Je verruimt je netwerk en je horizon

Altijd en overal in de wereld is het interessant om te netwerken. Of je nu met rugzak de wereld exploreert  of iets minder avontuurlijk van wal steekt, overal kan je mensen ontmoeten en contacten leggen die later nuttig zijn voor je loopbaan. Dankzij de nieuwe sociale media, is een en ander zo gepiept en snel opgeslagen.

 

4. Vrijwilligerswerk in het buitenland scoort goed bij hr-managers

Vrijwilligerswerk is één van de populairste bezigheden voor wereldreizigers en rugzaktoeristen. Dat is geen toeval. Het helpt je om lokale contacten te leggen, je betekent iets voor de plaatselijke gemeenschap én het doet je cv scoren. Door vrijwilligerswerk leer je wat het daadwerkelijk betekent om in een ander land te leven en te werken. Werkgevers appreciëren dat ten zeerste. Een onderzoek bij hr -professionals toonde aan dat de meesten een cv met daarop buitenlands vrijwilligerswerk als een absolute topper bestempelden. Je kan zelfs nog een stap verder gaan en kiezen voor een stage of tijdelijke job in het buitenland. Zo heb je meteen een eerste werkervaring mee wanneer je terug thuiskomt en is je cv een stuk aantrekkelijker. 

Maandag 15 Juli 2013 om 15:43

Kari Van Hoorick

// //
// // //
// // // //