Op zoek naar je eerste job? Kom naar JobVillage by Streekpersoneel!

Pas afgestudeerd en op zoek naar je eerste job? Kruis dan zeker een van de JobVillages van Streekpersoneel aan in je agenda.

Op zoek naar je eerste job? Kom naar JobVillage by Streekpersoneel!

Op een jobbeurs kan je als werkzoekende op één namiddag verschillende werkgevers (en dus vacatures) aantreffen. Handig, toch? Ook voor de werkgever geldt dit trouwens. Hij of zij ontmoet verschillende potentiële werknemers op korte tijd.

 

Het is dus niet onbelangrijk om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten voor die eerste job die je ambieert. Met deze vijf O’s, hier verder uitgewerkt, neem je alvast voorsprong.

 

1. Ontdekken

Ja, je kan onvoorbereid en zonder al te veel verwachtingen naar een jobbeurs trekken. Maar je haalt er zoveel meer uit als je al eens uitzoekt wat er te ontdekken valt. Welke bedrijven zullen er zijn en naar welke profielen zijn ze op zoek?

 

2. Ontleden

Ontleed jezelf alsof je voor een recruiter staat. Ga thuis voor de spiegel staan en probeer jezelf te introduceren in één minuut.

 

3. Opladen

Een jobbeurs is niet de plek om relaxed, laidback en chill te zijn. Laad je batterijen vandaag maar goed op, want je zal nog heel wat enthousiaste gesprekken moeten voeren.

 

4. Observeren

Een jobbeurs draait niet alleen om de gesprekken die je met werkgevers voert. Je kan ook heel veel leren van de sfeer die er in de lucht hangt.

 

5. Oogsten

Na een jobbeurs begint het echte werk pas. Overloop in gedachten nog eens al je ‘speeddates’ en bedenk welke werkgevers je het meest konden verleiden.

 

JobVillage vindt plaats op 28 september in Kinepolis Gent, op 10 oktober in De Waai in Geel, op 12 oktober in Technopolis Mechelen en op 19 oktober in Schiervelde in Roeselare.

 

Meer info: www.jobvillage.be

Dinsdag 12 September 2017 om 12:0

// //
// // //
// // // //