Pocket: online bewaren, off line lezen

In deze rubriek nemen we elke maand een app onder de loep die je job een stuk eenvoudiger kan maken. Hoe ga je ermee aan de slag? Wat zijn de plus- en -minpunten? Deze week: Pocket.

Pocket: online bewaren, off line lezen

Geschikt voor: iOS, Android
Voor gebruik op: smartphone, tablet, (desktop)

 

Wat? 

Pocket is een app die je toelaat om info van de meest diverse (online) bronnen offline te centraliseren voor latere consultatie. 

 

Voor wie?

Pocket is een app voor al de professionals die het op hun heupen krijgen van versplinterde info die ze online verzamelen en vervolgens op een later tijdstip dienen door te nemen met al even versplinterde 'hulpmiddelen' die ze ter beschikking hebben. Met Pocket kan je makkelijk informatie als een e-mail, een Twitter bericht, een white paper en nog veel meer op één centrale plaats opslaan (je mobieltje of tablet) om later te consulteren, offline.

 

Hoe werkt het?

Aan de basis is Pocket een bookmark app die met het grootste gemak synchroniseert tussen je verschillende toestellen (smartphone, tablet, desktop) met dit verschil dat de inhoud waarnaar je bookmarks refereren volledig offline wordt opgeslagen.

 

Starten doe je door een Pocket-account aan te maken op de website van Pocket. Vervolgens kan je naar hartelust allerlei spullen die je online vindt, bewaren voor later gebruik en dat via een eenvoudige druk op de Pocket-icoon. Dat gaat van een Twitter-bericht, een Facebook post, een artikel op LinkedIn, een white paper op een website of een leuke foto met commentaar via Instagram om een aantal dingen te noemen. Video's kan je daarentegen bookmarken maar worden niet off line opgeslagen. Je kan ze dus enkel online bekijken.

 

In de instellingen van de app kan je aangeven wat je wil bewaren: de hele poeha (tekst en beeld), alles behalve foto's en dies meer. Advies: laat dit aan de app over. Pocket is namelijk erg bedreven in het feit om jou een zo optimaal mogelijke offline ervaring te bezorgen.

 

Sinds de restyling van de app eind 2013 kan je bovendien alles makkelijk organiseren in categorieën, 'Highlights' genaamd. Die kan je dan consulteren in functie van wat je wil doornemen en hoeveel tijd je daarvoor wil vrijmaken: een lang artikel, een kort tekstje, ... Korte stukjes bewaar je zo voor de lunchpauze op het werk en uitgebreide artikels bijvoorbeeld voor 's avonds in de sofa.

 

Ook kan je leuke links naar collega's of vrienden sturen.

 

Bovendien laat de app ook toe om offline info te waren op SD-kaart. Handig voor diegenen die een smartphone met SD-sleuf hebben. Zo loop je veel minder snel tegen de grenzen van de beschikbare ruimte op je smartphone of tablet op.

 

Pluspunten:

  • App met een erg intuïtief en esthetisch design
  • De info wordt offline opgeslagen (geen internetverbinding vereist, behalve voor video's)
  • Ongeëvenaarde compatibiliteit langsheen diverse online platformen
  • Makkelijke synchronisatie tussen je verschillende toestellen

Minpunten:

  • Niet altijd de mogelijkheid om opgeslagen gegevens volledig naar eigen smaak te categoriseren
  • Wanneer je veel spullen opslaat, gaat zulks steeds meer ruimte op je smartphone of tablet opeisen

Maandag 25 Augustus 2014 om 14:45

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //