Razendsnel werk vinden? Dan moet je deze jobs zeker overwegen

Wil je pijlsnel aan het werk? Kijk dan zeker uit naar deze jobs.

Razendsnel werk vinden? Dan moet je deze jobs zeker overwegen

Goede verloning

Technici en bouwpersoneel is zo een eerste groep die erg gegeerd is en waarin je, indien je over de nodige kwalificaties beschikt, nog morgen aan de slag zou kunnen. Denk daarbij aan jobs als (werf)calculator, kraanmachinist, installateur of servicemonteur, pijpfitter, .... Allemaal behoorlijk technische jobs, maar wel hoog op het lijstje van werkzekerheid en een goede verloning.

 

Werkzekerheid

Een tweede segment waar ze om nieuwe mensen zitten te schreeuwen is de sector van  zorg- en verpleegkunde. Dat kan dus verplegend personeel zijn in ziekenhuizen, maar ook in rust- en verzorgingshuizen alsook medewerkers voor thuisverpleging. Misschien niet de best betaalde sector, maar met shifts en weekendwerk kan je zeker een aardig centje bijverdienen bovenop je loon. Werkzekerheid is bijna synoniem met deze sector.

 

Knelpuntberoep(en)

Ook callcentermedewerker is vandaag verworden tot een heus knelpuntberoep. Behoorlijk stresserend deze job. Bovendien word je nergens meer gecontroleerd en geanalyseerd dan in een callcenter, maar in ruil krijg je een heel dynamische job waar teamwork cruciaal is. Zit je in een functie van commerciële teleprospectie dan kan je bovendien een aardig extra graantje meepikken wanneer je bijvoorbeeld telefonisch nieuwe contracten afsluit.

Ook in ICT is het goed toeven want vandaag studeren er verhoudingsgewijs nog steeds veel te weinig ICT-studenten af in vergelijking met de marktvraag. Nodeloos te zeggen dat de ICT-sector dé sector is waar je heel goed in de watten wordt gelegd qua verloning. Je hebt geen ICT-diploma? Geen nood, de vraag naar nieuwe mensen is er zo hoog dat als je je passie kan aantonen heel wat ICT-bedrijven jou binnenhalen om je vervolgens snel om te scholen waarna je richting je eerste project vertrekt. Tot slot blijven ook chauffeurs (vrachtwagen, bus, taxi, ...) nog steeds heel erg gewild. Steeds meer mensen en goederen dienen immers vervoerd. Iets voor jou?

Maandag 2 Juli 2018 om 20:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //