Representatief op je werk, wat kan en wat niet?

Scheuren in je broek, volgens de laatste nieuwe mode, kan dat? En wat met het roze kapsel van je nieuwe collega? GOstarters kleurt binnen en buiten de lijntjes en zoekt op waar de grenzen liggen.

Representatief op je werk, wat kan en wat niet?

OK, er zijn twee scenario’s waarmee we rekening houden:

 

Scenario 1:

Je werkt voor een glossy modeblad, een ruimdenkend PR- of evenementenbureau of een ultra hip kledingmerk. In dat geval zijn er geen regels. Scheuren, half ontblote buiken, kleuren die vloeken, obscene teksten, vreemde haarkleuren en zelfs op blote voeten naar het werk? Het kan allemaal, in de naam van de mode. Want alles kan fashionable of hip  zijn.

 

Scenario 2:

Je werkt niet voor een modeblad, een ruimdenkend PR- of evenementenbureau of een ultra hip kledingmerk.

 

Stel dat je, in de plaats daarvan, voor een willekeurige redactie werkt, vol getalenteerde, intelligente en humoristische redacteurs bijvoorbeeld. Dan zijn volgende regels van kracht:

 

Private Parts

 

Ja, crop tops zijn in, maar nee, we hoeven geen blote buiken te zien bij de vergadering van maandagochtend. Hetzelfde geldt voor hot pants, vooral de hoog uitgesneden varianten waar je billen uit hangen. Ook deze kan je classificeren als beach wear of outfits voor de volgende editie van Tomorrowland.

 

Gaten stoppen

 

Gescheurde jeans hebben een comeback gemaakt. Maar niet op de werkvloer. Haal dus ofwel je naaisetje boven, of haal gewoon een nieuwe jeans in de winkel.

 

Het ongelukje met de verfpot

 

Laat ons eerlijk zijn, het ziet er gewoon uit als een ongelukje met de verfpot, zo’n fel roze gekleurde haarpunten. Of iets dat je tienerdochter stiekem op jou heeft uitgeprobeerd nadat je in de zetel in slaap viel. Een absolute no-go, dus.

 

Scanderen

 

Obscene of aanstootgevende teksten en leuzen op je T-shirt of vestje kunnen niet. Hou het eerder bij Love, Peace en Flower Power.

 

Spikes en zo

 

Indien je je collega niet spontaan de stuipen op het lijf wil jagen, hou je je spikes misschien beter voor het weekend.

Vrijdag 24 November 2017 om 16:0

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //