Schitteren in je eerste job: 5 ultieme tips

Je eerste dagen op een nieuwe werkplek zijn altijd een nerveuze bedoening. Maar gewapend met deze vijf tips maak je meteen een goede indruk.

Schitteren in je eerste job: 5 ultieme tips

1. Hou je werkgever in de gaten

Abonneer je op de newsletter van je nieuwe werkgever vóór je aan de slag gaat, en stel bijvoorbeeld een Google News Alert in voor nieuwtjes uit de sector die anders aan je aandacht zouden ontsnappen. Een nieuwe werknemer die perfect op de hoogte is van het reilen en zeilen van zijn werkplek en de sector heeft minder begeleiding nodig. 

 

2. Wees geen muurbloem

Het is meer dan oké om de kat uit de boom te kijken - niemand houdt van tafelspringers. Maar besef dat je bent aangeworven om je inzicht of expertise. Als de gelegenheid zich dus aandient, mag je best je mening geven. Je maakt helemaal indruk als je je vrijwillig aanmeldt voor een lastig klusje.

 

3. Negeer de klok

Zorg dat je minstens een kwartier voor het officiële begin van de werkdag klaar bent om aan de slag te gaan, en vertrek ook niet stipt om 17u. Daarmee laat je alvast zien dat je niet van plan bent om de kantjes eraf te lopen.

 

4. Wees een bouwvakker

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het uitbouwen van je professionele netwerk. Stel jezelf voor op alle afdelingen van het bedrijf of de organisatie en neem deel aan sociale activiteiten buiten werktijd.

 

5. Overleg!

Praat regelmatig met je manager of chef, en ga na of je volgens hem of haar op het goede spoor zit. En wees niet bang om feedback te vragen als je een taak hebt afgewerkt. Dat is geen kwestie van vissen naar complimentjes, maar van proberen om het best mogelijke werk af te leveren.

Vrijdag 3 April 2015 om 11:11

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //