Sinterklaas: de leukste job ter wereld?

GO mocht dit jaar ook even op schoot bij de Sint en maakte van de gelegenheid gebruik om hem enkele vragen te stellen over de leukste job ter wereld.

Sinterklaas: de leukste job ter wereld?

Lees je alle brieven?
Uiteraard lees ik de brieven van alle kinderen persoonlijk, zo kan ik bijhouden wie wat wil krijgen. Bovendien hou ik van mooie tekeningen. In ons kasteel in Spanje hebben we een enorme galerij waar miljoenen, wat zeg ik, miljarden tekeningen hangen van alle brave kinderen.

Welk speelgoed is dit jaar de favoriet bij kinderen?
Wel, dit jaar zijn dat gezelschapspelletjes, wat ik erg leuk vind omdat kinderen dan samen leren spelen. Ik hou niet zo van videospelletjes.

Hoe zorg je dat bange kinderen toch op schoot durven?
Als een kind een beetje bang is, gaat Zwarte Piet een handje geven en neemt hij wat strooisnoepjes mee, dat helpt meestal wel (lacht). Soms mogen mama of papa ook even mee om de jongste kinderen gerust te stellen.

Welk snoepgoed lusten de pieten het liefst?
Zwarte Piet eet graag speculaas. Bij het ontbijt en bij de koffie verorbert hij altijd een stukje! Ik hou erg van marsepein. Maar… onze mandarijntjes blijven het gezondst, daar zitten veel vitamientjes in.

Je legt ook graag huisbezoeken af?
Ja. Meestal komen wij ’s nachts langs als alles donker is en de kinderen in bed liggen. Bij een huisbezoek kunnen we een praatje slaan met de ouders en de blije gezichten zien als kinderen cadeautjes in ontvangst nemen.

Wat voor kattenkwaad halen de pieten uit tijdens huisbezoeken?
Zwarte Piet bonkt graag heel hard op de deuren als we binnen komen. De Pieten zijn ook kampioen in ‘snoepgoed strooien’, een heel moeilijke discipline waar ze hard voor moeten trainen. Ooit heeft Zwarte Piet bij een huisbezoek iets te hard met snoepgoed gegooid en per ongeluk een ruit gebroken. We hebben snel onze Herstelpieten opgetrommeld om de schade te beperken.

Wat doet de Sint op 7 december?
Als we na een lange reis weer in Spanje aankomen, gaat de Sint altijd even op zijn zacht hemelbed liggen om een dutje te doen.

Reventing beheert de agenda van de thuisbezoeken van de Sint voor de regio Groot-Willebroek: www.reventing.be

Vrijdag 4 December 2015 om 13:48

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //