Straks een bedrijfsfiets voor iedereen?

Pieter Cocquyt is met zijn onderneming Bikeshop een van de belangrijkste Belgische verdelers van elektrische fietsen. Maar nu wil hij dat ook het bedrijfsleven vaker inzet op het gebruik van elektrische fietsen. 

Straks een bedrijfsfiets voor iedereen?

Elektrische fiets op maat van de gebruiker
Samen met Tom Savels en Danny Vandille ontwikkelde hij het idee om vanuit zijn ervaring als fietsenverdeler een nieuwe service te bieden aan bedrijven. Onder het motto “een bedrijfsfiets voor iedereen” wil de startup Bike for Business werknemers van de gepaste fiets voorzien, afgestemd op hun traject, rijstijl en persoonlijke voorkeur.


De commerciële activiteiten van de onderneming zullen vertrekken vanuit Gent, dat zich steeds meer profileert als startupstad.  Het ondernemende trio hoopt eind dit jaar zijn diensten in heel Vlaanderen aan te bieden. Fietsen kunnen aangekocht of geleased worden. De startup biedt ook een onderhoudspakket op maat van de fiets. Bijkomend kunnen elektrische fietsen ook gehuurd worden voor evenementen.

Mobiele showroom
Om werknemers en werkgevers kennis te laten maken met de fietsen beschikt Bike for Business over een volledig uitgeruste mobiele showroom. “Wij gaan naar bedrijven en laten werknemers alle mogelijkheden ontdekken. De beste manier om ze te overtuigen is het laten uitproberen van zo’n elektrische topfiets” zegt Pieter Cocquyt.
 
Minder stress en gezonder
Bike for Business wil de stadscentra ontlasten en parkeer- en filestress wegnemen. De overheid stimuleert het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer. Daar speelt het bedrijf op in.

“Werkgevers genieten van de fiscale voordelen, want onze fietsen zijn 120% fiscaal aftrekbaar. Voor de werknemer is een elektrische bedrijfsfiets geen belastbaar voordeel. Daarnaast heeft het fietsen een positieve invloed op de gezondheid, wat op zijn beurt zorgt voor minder afwezigheden wegens ziekte. Een win-winsituatie dus,” geeft Pieter Cocquyt nog aan.

Maandag 14 Maart 2016 om 10:30

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //