Student-ondernemer van het jaar 2016

Studeren en ondernemen, het kan! Dat bewijst Lothar De Keyne. Hij werd 'Student-ondernemer van het jaar 2016' als co-stichter van SkiLi, een verhuurwebsite voor ski- en festivalmateriaal. Lothar kreeg de award toegekend door UNIZO en de Stichting Onderwijs & Ondernemen.

Student-ondernemer van het jaar 2016

“Ik sta op en ga slapen met het ondernemerschap”, vertelt de 25-jarige Lothar De Keyne. Hij studeert Handelsingenieur aan de Universiteit Gent en combineert zijn studies met het bedrijf SkiLi. “Het is een pure passie. Als kind was ik al zeer energiek en probeerde ik van alles te ondernemen. Zo'n drie jaar geleden groeide dan het idee om echt een zaak te beginnen met twee vrienden, Maxime Ossieur en Max De Vos.”

 

Het bedrijf SkiLi

Skikleding is duur. En wie kwaliteit wil, betaalt al snel heel veel voor een pak dat je maar één keer per jaar draagt. Vanuit die frustratie richtte Lothar De Keyne, samen met Maxime Ossieur en Max De Vos, SkiLi op. “Met ons bedrijf wilden we verandering brengen in de verkoopindustrie. Tijdens de winter verhuren we skikledij, tijdens de zomer festivalmateriaal. Dat zijn producten die zeer duur zijn en slechts voor een korte periode gebruikt worden, dus vinden we het onnodig die te kopen. Wij verhuren dit materiaal en bieden een extra dienstverlening, zoals het opzetten van de tenten”, legt Lothar uit.

 

Evenwichtige planning

Het is niet evident om de studies te combineren met het ondernemerschap. “Een evenwichtige planning is hierbij cruciaal. Maar dat lukt uiteraard niet altijd. Eigenlijk is dit ook niet zo erg, want ik leer er veel uit”, gaat Lothar verder.

 

Extra aandacht

De jonge ondernemer is zeer tevreden met de titel  'Student-ondernemer van het jaar 2016'. “Het is als starter moeilijk om op te boksen tegen de grote bedrijven met veel marketingbudget en een krachtige lobbywerking. Door deze titel krijgen wij nu ook wat media-aandacht en dat kan wel helpen”, lacht hij.

 

4 op de 10 jongeren wil eigen zaak

SkiLi is de derde start-up bij community Start it @kbc die dit jaar een award voor student-ondernemerschap wint, na Madam Bakster en Taglayer. Met de verkiezing 'Student-ondernemer van het jaar 2016' willen UNIZO en de Stichting Onderwijs & Ondernemen studenten in de kijker zetten die hun studies combineren met ondernemerschap. Uit een recente rondvraag van UNIZO blijkt dat maar liefst 4 op de 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denkt aan een eigen zaak.

 

Ontdek SkiLi .be

Vrijdag 27 Mei 2016 om 9:24

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //