Thuis of op kantoor: waar is de ideale werkplek voor jou?

Het nieuwe werken impliceert dat de vaste werkplek ook tot het verleden behoort. Die werkplek kan dan ook om het even waar zijn: thuis, onderweg, op kantoor,... Maar waar is voor jou de ideale werkplek? Dat hangt van verschillende factoren af. 

Thuis of op kantoor: waar is de ideale werkplek voor jou?

Je job is bepalend

Eerst en vooral is er je job. Wat houdt die in? Zit je in de verkoop (niet televerkoop) dan is de kans groot dat je de baan op moet en je je kantoor vaak onderweg houdt. Ben je dakwerker, loodgieter? Tja, dat kan je natuurlijk niet vanop afstand doen. Zit je echter in de dienstensector en breng je een groot deel van de dag achter je computer door met nu en dan een meeting? Dan is de kans erg groot dat je om het even waar kantoor kan houden. Bottom line: je job bepaalt voor een groot deel of jij je profijt kan halen uit een flexwerkplek.

 

Discipline is noodzakelijk

Ben je eruit dat je best wel elders kan werken dan alleen op kantoor, dan moet je jezelf afvragen of je daar wel klaar voor bent. Met andere woorden: heb je voldoende discipline om het in je eentje te redden bij jouw thuis? Wanneer je je ontbijt rekt tot 11 uur 's morgens en dan nog even door de laatste nieuwtjes moet op je sociale-mediakanalen, dan is het middag voor je er erg in hebt. Je moet dus echt wel stoïcijns door je werkdag kunnen, eer je je werkplek op kantoor vaarwel zegt.

 

Ken jezelf

Ook van tel: wat is voor jou de beste plek om creatief en productief te zijn? Een landschapskantoor waar het zoemt van de bedrijvigheid of een plekje thuis voor jezelf waar je al dan niet met wat muziek in je oren aan de slag kan. Het is dus ook belangrijk om jezelf te kennen en te weten onder welke omstandigheden je werkgewijs op je best bent. Last but not least: indien je thuis of op afstand wil werken, heb je daar dan de infrastructuur voor? Een absoluut minimum: een laptop met een camera, een draagbare printer en één of andere bureautafel. Je kan immers niet de hele dag met je laptop op je  schoot zitten. Doe dan ook even een grondige, voorafgaandelijke check om te weten te komen waar jij werkgewijs op je best bent. 

Zondag 22 Mei 2016 om 12:28

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //