Unilin: de bedrijfscultuur ademt innovatie en vernieuwing

UNILIN telt wereldwijd 4500 werknemers op 18 productiesites. Wij spraken met Geoffrey De Smaele, Technical Engineer bij Unilin.

Unilin: de bedrijfscultuur ademt innovatie en vernieuwing

Wat is je functie?

Ik ben actief als technical engineer in de afdeling Utilities & Facilities op de Flooring site in Wielsbeke. Binnen onze afdeling ben ik medeverantwoordelijk voor de productie ondersteunende installaties, waaronder het opvolgen van onze stofverbrandingsinstallatie en klima installaties. Daarbij komt het uitbouwen en onderhouden van een centraal monitoringssysteem en sinds kort het leiden van energiebesparende projecten. Als onderhoudsafdeling proberen wij zo weinig mogelijk invloed te hebben op de productie. Hiervoor ga ik samen met mijn collega’s op zoek naar diverse methodes om aan preventief onderhoud te doen. We proberen te voorspellen wanneer een onderdeel aan vervanging toe is. Met andere woorden, hoe beter ik mijn job doe, hoe minder wij worden opgemerkt door de productieafdelingen.

 

Wat is er boeiend aan je job?

De grote diversiteit geeft mij de kans om een heel brede kennis op te bouwen. Waar nodig heb ik de mogelijkheid om dieper in te gaan op zaken. De vrijheid die ik krijg bij het zoeken naar oplossingen en verbeteringen maakt mijn job heel aantrekkelijk.

 

Waarom heb je gekozen voor UNILIN?

In één woord: het totaalplaatje. De bedrijfscultuur ademt innovatie en vernieuwing. De hartelijke ontvangst die ik kreeg. De combinatie tussen opleidingen volgen met direct meedraaien op de werkvloer was wat ik zocht. De vier UNILIN pijlers zijn dan ook “Passion”, “Entrepreneurship”, “Excellence” en “respect”. In deze waarden kan ik mij volledig vinden.

Donderdag 9 Juni 2016 om 9:6

// //
// // //
// // // //