Vakantiejobs (3): "Doe geen kantoorjob als je niet kan stilzitten"

Manon Janssen (25) studeerde geschiedenis aan de KU Leuven en volgt nu Internationale Relaties en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. In de vakantie werkte ze als administratief medewerker voor AIG, een bedrijf dat verzekeringen verkoopt aan Belgen die als expat naar het buitenland vertrekken.

Vakantiejobs (3):

Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?

“Ik ben in het voorjaar binnengestapt bij Vera interim, een interimkantoor voor hoger opgeleiden met enkele vestigingen in Vlaanderen. Doordat ze iets kleinschaliger zijn dan de grote interimkantoren, contacteren ze je sneller voor opdrachten. Ik heb niet lang moeten wachten op een telefoontje.”

 

Wat houdt je job juist in?

“Het is mijn taak om het cijfermateriaal van de polissen van het voorbije jaar in te voeren en op basis daarvan een analyse te maken voor het komende jaar. Een echte kantoorjob dus, waarbij ik vooral met programma’s als Excel werk.” “De eerste dag heb ik één van de vaste medewerkers constant achterna gezeten. Ik zat met heel veel vragen over de invoer van de gegevens en hoe ze verwerkt moesten worden. Aan het eind van mijn contract hebben ze mij gevraagd om een stappenplan op te stellen voor toekomstige studenten, zodat die zich vlotter kunnen inwerken.”

 

Een boost voor je cv dus?

“Zeker. Ik ga binnenkort bij ngo’s en in de culturele sector solliciteren en daar wordt verwacht dat je al werkervaring hebt. Dat is bij deze dus al voor een stuk geregeld.”

 

En het saldo van je bankrekening, is dat ook gegroeid?

“Ik verdien voor 5 weken werk 1.670 euro netto en ik krijg maaltijdcheques. Daar ben ik uiterst tevreden mee (grinnikt). Met het geld dat ik verdien, kan ik het komende jaar mijn hobby financieren (Manon danst bij dancecrew Radikal en volgt wekelijks 8 danslessen, nvdr) en volgende week vertrek ik op vakantie naar Valencia.”

 

Een kantoorjob, is dat niet minder dynamisch dan bijvoorbeeld een job in de horeca?

“Ach, na een tijd wordt het inderdaad soms routine en ik zou het zeker niet aanraden aan studenten die niet goed kunnen stilzitten. Maar de uren zijn aangenaam: van 8.30u tot 16.30u, dus ’s avonds hou ik tijd over om met vrienden af te spreken. Ik kan de vergelijking maken: ik spring af en toe in voor de soepbar van twee vrienden. Ik heb ervaren dat het voordeel van een kantoor job is dat je niet met klanten moet omgaan…”

 

Vertel…

“Je hebt klanten die binnenkomen en ‘een kom soep’ bestellen… In de soepbar worden zes verschillende soepen aangeboden in twee verschillende maten. (zucht) Vaak zijn er klanten die ronduit onbeleefd zijn of bij de bestelling niet eens opkijken van hun gsm. Ik zit bij AIG natuurlijk niet op de klantendienst.”

 

Dus als je moet kiezen tussen de soep en de paperassen?

“Hm, bij Coup de Soup eet ik heel de avond lekker mee van de soep, pasta’s of salades... Maar bij AIG kan ik na de uren gewoon vertrekken en moet ik niet nog aan de afwas beginnen of met een zwabber rondgaan.” 

Maandag 25 Augustus 2014 om 13:54

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //