Vijf manieren om online snel geld bij te verdienen

Als student wil je altijd graag een centje bijverdienen om nieuwe hippe kleren te kopen, een concert mee te pikken of onverwacht eens een citytrip te maken.. Het aantal studenten dat werkt is de jongste tijd dan ook enorm gestegen. Maar je hoeft niet altijd de deur uit om je spaarvarkentje wat te spekken. Tegenwoordig heb je immers ook heel wat mogelijkheden om dat gewoon van achter je laptop te doen. Eventueel vanop een zonnig strand of in de koffiebar waar de beste lattes worden geserveerd door een oogverblindend mooie barista.  We zetten vijf manieren op een rijtje om online aan makkelijk verdiend geld te raken. 

Vijf manieren om online snel geld bij te verdienen

  • Reviews schrijven over mobiele apps. De ontwikkelaars van apps zijn erachter gekomen dat ze die enkel vlot kunnen verkopen als de apps goede ratings en reviews krijgen. Ze zijn dan ook bereid om te betalen voor wie er een goede review over post.
  • Data ingeven. Naarmate Big Data en algoritmes meer en meer de marketinginspanningen van bedrijven bepalen, zal er ook steeds meer nood zijn aan het ingeven van de data. Dat is een blijver in internetmarketing die kansen biedt om snel bij te verdienen.
  • Je stem lenen. De doorbraak van videomarketing zorgt ervoor dat ook steeds vaker een beroep moet worden gedaan op stemmen om de scripts daarbij in te lezen. In de Verenigde Staten – toch nog altijd de voorloper voor trends – zijn nu verschillende freelanceplatforms aan het ontstaan waarop je iets kan inspreken. Als de videomarketeers je stem leuk vinden, kunnen ze je contacteren voor opdrachten.  Afhankelijk van de lengte van het script, zou je zo per keer 50 tot zelfs 500 dollar kunnen verdienen.
  • Foto’s van jezelf verkopen. Heel wat websites moeten grafisch en met beelden worden opgefleurd om aantrekkelijker te zijn. Tegelijk is er van vee l mensen, die vinden dat hun foto’s niet zomaar mogen worden gebruikt, weerstand om hun “portretrecht” af te staan. Als jij wel vindt dat men je foto’s mag gebruiken, kan je dat aangeven en daarvoor een bepaald bedrag ontvangen.
  • E-boeken publiceren in het Engels. Als je iets interessants weet te vertellen om een bepaald probleem op te lossen, kan je daarover een e-boek maken in het Engels en het vervolgens aanbieden bij Kindle Publishing op Amazon. De promotie ervoor gebeurt dan vanzelf bij een miljoenenpubliek. Als je maar 0,1% van de gebruikers van de site kan overtuigen om je e-boek te kopen, zal de kassa behoorlijk luid rinkelen.

Woensdag 25 Oktober 2017 om 20:30

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //