Werken voor klein of groot bedrijf? Stina (26) weet het wel

Heb je maar een handvol collega’s en één baas? Prijs jezelf dan gelukkig, want kleine bedrijfjes staan bekend als fijne werkomgevingen. Daar kan ook Stina van meespreken: zij vertelt wat de voordelen zijn van werken in een klein bedrijf.

Werken voor klein of groot bedrijf? Stina (26) weet het wel

Stina Vanhoof (26) is anderhalf jaar aan de slag bij Knight Moves, een Gents servicedesignbureau dat allerlei digitale diensten ontwerpt. Het bedrijfje is zelf nog maar twee kaarsjes ver en heeft intussen tien werknemers in dienst. “Ik heb nog nooit bij een groot bureau gewerkt. Dat heeft me gewoon nooit aangetrokken”, vertelt Stina.

 

Het grootste pluspunt van werken in een klein bedrijf? Voor Stina is dat de variatie in haar takenpakket. “Je krijgt de vrijheid om heel uiteenlopende dingen te doen. Een klein bedrijf kan namelijk niet op elke taak een aparte werknemer zetten. Ik heb mij bij Knight Moves al aan visual design gewaagd, of meegedraaid op de salesafdeling. Op die manier kan ik 100% ontdekken wat ik goed kan en graag doe. In een groot bedrijf word je meestal van meet af aan in een vakje geduwd.”

 

Een kleine onderneming kan wel chaotisch zijn, zeker als ze nog niet lang bestaat. “Niets is perfect geregeld, maar daar leer je juist veel uit”, vindt Stina. “Soms moet je je wat behelpen en de dingen samen met je team oplossen. Dat schept dan weer een onderlinge band.” Waarmee ze een derde voordeel aanhaalt: de collega’s. “Wij lunchen elke dag samen, we gaan na het werk iets drinken, organiseren onze eigen teambuildings,… Nu ik erover nadenk: we doen heel veel dingen buiten de werkuren. Dat is alleen maar leuk.”

 

Ook voor externe klanten kan een klein bedrijf een zegen zijn, weet Stina. “Bij elk project hebben we rechtstreeks contact met de eindklant. Daardoor voelen we veel beter aan wat zij willen. Als je altijd via drie hogere niveaus moet communiceren, gaat er tussen elke schakel een beetje informatie verloren. En uiteindelijk weet je niet meer wat de klant wil. Die bureaucratie kennen wij gelukkig niet.”

 

Stina krijgt ook veel autonomie bij Knight Moves. “Ik ben meestal van in het begin bij een project betrokken, van pitch tot eindpresentatie. Ik heb dus een goed beeld over wat ik bijdraag aan het eindresultaat. In kleine ondernemingen zijn het vaak de mensen zelf die bepalen welke richting het bedrijf uitgaat. Hun talenten sturen de onderneming een bepaalde kant op. Een multinational zet de beleidslijnen van hogerop uit en de werknemers moeten maar volgen.”

 

Natuurlijk zijn er ook minpunten aan een kleiner bedrijf. De verloning ligt meestal lager en in ruil moet er heel hard gewerkt worden. “Beide zijn waar”, knikt Stina. “Ik heb niet de dikste looncheque van mijn kennissenkring, maar dat is nooit mijn drijfveer geweest. Ik verdien genoeg om comfortabel te leven en ik doe mijn baan tenminste graag. Mijn vrienden die hun loon heel belangrijk vinden, zijn nu allemaal van job aan het veranderen.” En dat harde werken? “Dat verloopt in periodes: soms is het heel druk, soms wat rustiger. Ik vind het alleszins geen probleem om hard te werken. Alles is beter dan te weinig werk hebben.”

 

Zaterdag 2 Januari 2016 om 15:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //