Zegt een vacaturetekst wel voldoende wat je toekomstige werkgever van je verlangt?

Door de betere gang van zaken van de economie is er momenteel weer sprake van een war for talent. Dat veel bedrijven er niet in slagen de juiste talenten aan te trekken, heeft echter niet alleen met talentschaarste te maken, maar ook met het feit dat ze er vaak niet in slagen in hun vacatures duidelijk aan te geven wat ze precies verwachten van de kandidaten en wat de job die ze voor hen in petto hebben precies inhoudt.

Zegt een vacaturetekst wel voldoende wat je toekomstige werkgever van je verlangt?

Kandidaten moeten tegenwoordig allemaal teamplayers zijn die ook zelfstandig kunnen werken, die geen 9 to 5-mentaliteit hebben en die sterk resultaatgericht zijn. Volgens het Nederlandse bedrijf Spielwork (www.spielwork.com) – met als baseline “vacatures zonder verkooppraatjes”  – zijn in de meeste vacatures veel te veel dergelijke termen te vinden, die eigenlijk niets zeggen over de jobinhoud. Volgens oprichter Manus Aa weten werkzoekenden aan de hand van de gemiddelde vacature echt niet hoe hun werkdag er zal uitzien. Hij beweert dat driekwart van de kandidaten aan een job beginnen, zonder te weten wat hun dagelijkse werkzaamheden inhouden. Als ze dan in de praktijk vaststellen dat ze iets totaal anders verwacht hadden, is dat het beginpunt van een lange ketting met heel wat problemen.
 

Spielwork pakt het anders aan en stelt naar eigen zeggen transparante vacatures op waarin een agenda van een normale week is opgenomen en waarin niet uit de weg wordt gegaan dat er misschien ook minder leuke momenten zijn in een werkweek. De site toont video’s van hoe het er op de werkvloer aan toegaat en geeft uitleg over het loon en de werkuren, zodat de kandidaten die vragen tijdens het sollicitatiegesprek niet meer moeten stellen . Transparantere vacatures besparen volgens Spielwork zowel bedrijven als kandidaten heel wat onnodige frustraties.
 

Als jij een vacaturetekst vindt die een antwoord geeft op vragen zoals waarom er precies een vacature is en wat je als kandidaat elke dag zal moeten doen,  zal je inderdaad minder risico lopen dat je in een job terechtkomt die al bij al eigenlijk niet jouw ding is.

Donderdag 30 Augustus 2018 om 13:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //