Zeker zijn van een goedbetaalde job? Volg een opleiding tot butler!

De tijden zijn onzeker en elke dag kunnen we berichten lezen over de moeilijkheden die pas afgestudeerden ondervinden om een passende job te vinden én over de twijfels rond de vraag of er in de toekomst nog wel plaats zal zijn voor specifieke jobs. In al die onzekerheid ziet het er echter naar uit dat er alvast voor één job grote werkzekerheid blijft bestaan: als je een officieel erkend butlerdiploma hebt, kom je gegarandeerd aan de bak en kan je van nabij meemaken hoe het er bij de “rich and famous” aan toe gaat.

Zeker zijn van een goedbetaalde job? Volg een opleiding tot butler!

De Belgische butlerschool “School for Butlers and Hospitality”, die in mei 2013 van start ging, gaat er prat op al meer dan zestig Belgische butlers te hebben gevormd en allemaal aan een prestigieuze job te hebben geholpen bij families in België en in het buitenland. Daarnaast kreeg de school een reputatie om bedrijven te trainen en verzilverde ze ook contracten met enkele premium wagenmerken en vijfsterrenhotels. Ze trainde zelfs het personeel op een van de grootste superyachten ter wereld.

 

Maar de topopleiding voor de butlers blijft natuurlijk de speerpunt van het bedrijf van Vincent Vermeulen, die zelf een hele carrière achter de rug heeft in de wereld van de hospitality. De Belgische butlerschool is een van de zeven instituten in de wereld die een dergelijke opleiding aanbieden. Wie ze wil volgen moet er wel een investering van 8.900 tot 14.800 euro voor over hebben, maar is nadien dankzij de aanbevelingsbrief van de school eigenlijk zeker van een job.

 

“We geven een zeer intense opleiding”, zegt Vincent Vermeulen, “maar wie ze tot een goed einde brengt, kan zo aan de slag gaan bij de rijken der aarde, bij adellijke families of zelfs in koningshuizen. Het huidige aanbod aan butlers kan immers onmogelijk aan de wereldwijde vraag voldoen.”

 

Naast de werkzekerheid mogen de cursisten zich ook verkneukelen op een meer dan behoorlijk loon.  De investering om de opleiding te volgen is volgens Vincent Vermeulen in de meeste gevallen al in één maand terugverdiend. Hij zegt zelfs butlers te kennen die een maandloon krijgen van 25.000 euro. Dat is natuurlijk nog maar een tiende van wat topvoetballers als Eden Hazard en Kevin De Bruyne per week verdienen, maar het gaat toch ook om een riant bedrag. 

Zaterdag 17 December 2016 om 13:30

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //