Zelf je soft skills testen? Het kan binnenkort via een nieuwe app!

Wellicht heb je ook al ervaren dat werkgevers tegenwoordig heel veel belang hechten aan soft skills. Maar net als je na het drinken van twee of drie pintjes niet altijd weet of je nog onder het toegestane promille blijft om met de wagen te mogen rijden, is het niet eenvoudig om in te schatten of je over dergelijke soft skills beschikt. Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten heeft er iets op gevonden en stelt binnenkort een app ter beschikking waarmee je dat zelf kan testen.

Zelf je soft skills testen? Het kan binnenkort via een nieuwe app!

Bewustwording

Aangezien soft skills heel erg belangrijk zijn bij het vinden en houden van een job én de jeugdwerkloosheid een torenhoog probleem is in verschillende Europese landen sloeg het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten samen met de Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) uit Nederland, FSI uit Luxemburg en FAF.TT uit Frankrijk, de handen in elkaar en zette met Europese middelen (Erasmus+) een internationaal project op. Dit project kreeg de naam App-titude, en wil bewustwording creëren bij jongeren over het belang van die soft skills.

 

Onderzoek

De KU Leuven voerde, in opdracht van de initiatiefnemers,  een onderzoek naar de perceptie van soft skills bij werkgevers en jongeren. Aan het onderzoek  namen 500 werkgevers en ruim 1.200 jongeren deel. Uit de resultaten blijkt dat werkgevers en jongeren sterk van mening verschillen wanneer het gaat over het beheersen en het belang van soft skills.    

 

Zes skills die volgens rekruteerders te weinig worden beheerst

Uit de enquête zijn 6 skills geselecteerd waarvan rekruteerders  vinden dat jongeren deze te weinig beheersen: inzicht hebben in sterke en zwakke punten – flexibiliteit – initiatief nemen – mondelinge communicatie – op tijd komen – professioneel voorkomen. Deze vormen de basis van een nieuwe online tool, waarmee jongeren zichzelf kunnen testen door te antwoorden op een aantal herkenbare situaties zowel tijdens het solliciteren als bij het uitvoeren van een job. Deze online responsive site (beschikbaar op smartphone, tablet en PC) wordt in België op 7 verschillende launch events gelanceerd vanaf 24 april.  

 

Meer info op constantcontact.com.

Vrijdag 7 April 2017 om 11:30

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //