Zet je beste beentje voor op LinkedIn

LinkedIn wint steeds meer terrein bij rekruteerders én werkzoekenden. Zowat iedereen gebruikt de  professionele netwerksite om te zoeken en gevonden te worden, maar het mag duidelijk zijn dat een profiel aanmaken niet volstaat. 

Zet je beste beentje voor op LinkedIn

Een onderzoek van HR-groep Right Management in de VS levert een duidelijk beeld op: 94% van de bevraagde werkzoekenden gebruikt LinkedIn om een nieuwe baan te vinden, en 76% van de rekruteerders ging er op zoek naar geschikte kandidaten. Bovendien plaatst de helft van de HR-professionals er ook vacatures
“De resultaten bevestigen de trend die we ook hier in België vaststellen. Het belang van het ‘digitale’ persoonlijk netwerk mag je dan ook niet onderschatten. De rol hiervan wordt steeds belangrijker om relaties te ontwikkelen en een nieuwe baan te vinden”, stelt Michel Debruyne van Right Management België.
“We stellen vast dat de kracht van het persoonlijk netwerk nog al te vaak onderschat wordt”, gaat Debruyne verder. “De rol die sociale media hierbinnen spelen, wordt eveneens belangrijker. Niet minder dan 75% van de werkzoekenden doet een beroep op sociale media en zo’n 40% is er ook al effectief in geslaagd om via deze weg een nieuwe baan te vinden."

 

Zo scoor je op LinkedIn:

 

  1. Pimp je profiel met een recente foto van jezelf en voorbeelden van je werk 
  2. Durf referenties te vragen aan docenten, stagebegeleiders en collega's
  3. Pak niet alleen uit met diploma's, maar zet ook positieve karaktereigenschappen in de kijker
  4. Ga actief op zoek naar communities binnen je vakgebied
  5. Neem deel aan discussies met bijdrages waaruit je expertise blijkt 

Dinsdag 29 Oktober 2013 om 9:44

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //