Zo betaal je je parkeerplaats mobiel

Je kent het wel: na lang rondrijden eindelijk een parkeerplaats, maar dan blijk je geen kleingeld op zak te hebben. Een stressvolle belevenis die je kan vermijden door veilig, eenvoudig en snel via je smartphone te betalen.

Zo betaal je je parkeerplaats mobiel

Met je smartphone bij de hand beschik je steeds over gepast geld om je parkeerticket te betalen. Mobiel betalen kan via sms of via een app.

We zetten enkele voordelen op een rijtje.

 

Geen parkeertijd meer inschatten

Gedaan met inschatten van parkeertijd, in het pashokje een zweetuitbarsting krijgen omdat je beseft dat je parkeertijd overschreden wordt en dit rokje dus wel eens een pak duurder zou kunnen uitvallen dan gepland. Laat het inschatten maar over aan anderen, want je betaalt slechts jouw effectieve parkeertijd. Gedaan met foute inschattingen en angstzweet!

 

Betaal niet meer dan nodig

Je voorkomt dat je meer betaalt dan dat je parkeert. Dit doordat je slechts je effectieve parkeertijd betaalt. Dus geen uur betalen als je slechts driekwartier parkeert. Zo kan je een flink stuk besparen op je parkeerkosten.

 

Losse parkeertickets zijn verleden tijd

Parkeer je voor een werkafspraak en betaalt je werkgever de kosten terug? Gedaan met het bijhouden van losse parkeertickets, want je kan via je persoonlijke account je onkosten aantonen.

 

Zowel zakelijk als privé

Je kan zowel privé als zakelijk een account aanmaken met hetzelfde gsm-nummer en dezelfde nummerplaat. Zo komen de kosten op de juiste factuur terecht. Ook ideaal voor zelfstandigen dus.

 

Nog niet overal

Mobiel parkeren kan momenteel in de meeste grote steden en ook tal van kleinere steden volgen al snel. Misschien best vooraf eens online opzoeken of je in de gemeente of stad waar je naartoe trekt mobiel kan betalen. Bovendien zijn er meerdere aanbieders van deze dienst. Voor een sms is dit geen probleem, voor de app misschien best vooraf snel eens opzoeken. 

 

Zo werkt het

Via sms

Je neemt je gsm en je sms’t het nummer van de parkeerautomaat samen met de nummerplaat van je auto naar het telefoonnummer dat op de parkeerautomaat staat. Onmiddellijk na het verzenden, ontvang je een sms die de start bevestigt. In die sms staat ook de maximaal toegelaten parkeertijd van de parkeerzone waar je auto staat. Klaar met winkelen? Stuur dan een sms naar hetzelfde nummer.

 

Via de app

Een andere optie is betalen via de app. Om je parkeersessie te starten geef je het nummer van de parkeerautomaat samen met de nummerplaat van je auto in op de app. Terwijl je aan winkelen bent, kan je de status van je parkeersessie in het oog houden. Bij vertrek eindig je met één klik de sessie in de app.

 

Handig toch?

Maandag 1 Augustus 2016 om 8:30

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //