Zo blijf je je zenuwen de baas voor een interview

Gieren de zenuwen je door de keel op weg naar een sollicitatiegesprek? Dan zijn er zeker een aantal manieren om je stressniveau weer de baas te worden. Met deze tips bijvoorbeeld.

Zo blijf je je zenuwen de baas voor een interview

Wees voorbereid

Jezelf voorbereiden op een sollicitatiegesprek is het halve werk. Ga je op goed geluk dan zal je jezelf geheid een stuk meer gespannen voelen. Je bent dan immers niet zeker van je stuk en dat heeft een weerslag op je algehele welzijn. Maak daarom je huiswerk over het bedrijf in kwestie, de taakomschrijving, de bedrijfscultuur en dies meer.

 

Lees je CV nog eens door

Je kan er donder op zeggen dat er tijdens het sollicitatiegesprek vragen zullen komen over je CV. Je kan dus best je CV zelf ook nog eens doornemen zodoende dat je antwoorden coherent zijn.

 

Bereid je voor op algemene vragen

Wees voorbereid op klassiekers als 'Vertel eens iets over jezelf', 'Wat zijn je sterktes en zwaktes', 'Waarom wil je hier aan de slag' en meer van dat fraais. Indien je daarop een antwoord klaar hebt, dan zal je je gelijk een stuk lekkerder in je vel voelen.

 

Respecteer je nachtrust

Wanneer iemand niet is uitgerust, zal die persoon in kwestie een stuk emotioneler zijn, meer prikkelbaar en minder geconcentreerd. Allemaal dingen die je kan missen als kiespijn wanneer je op sollicitatiegesprek moet. Voldoende slaap is dus de boodschap.

 

Doe iets ontspannend

Nog een paar uurtjes voor je jobinterview? Neem dan even een warm bad, luister naar je favoriete muziek of maak nog even een ommetje voor een lekker drankje in de buurt. Je zal je gelijk een stuk meer ontspannen voelen.

 

Zorg dat je outfit klaar ligt

Niets meer stresserend dan op het laatste moment nog op zoek te moeten gaan naar je outfit voor het sollicitatiegesprek. Leg die daarom gewoon de avond ervoor klaar. Je zenuwen zullen je er dankbaar voor zijn.

 

Plan je reistijd

Probeer exact in te schatten hoeveel je tijd je zal nodig hebben om tot bij het bedrijf te raken waar je je sollicitatiegesprek hebt... en voeg daar vervolgens minstens een uur extra aan toe. Zo creëer je een buffer die je de nodige extra ruimte geeft om tijdig ter plaatse te raken.

Woensdag 24 Oktober 2018 om 18:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //