Zo voer je een goed functioneringsgesprek

De meeste werkgevers plannen jaarlijks een functioneringsgesprek in met hun team. Het tweerichtingsgesprek heeft als doel het samenwerken nog te verbeteren. Zo ga je een constructief functioneringsgesprek tegemoet.

Zo voer je een goed functioneringsgesprek

Is dit je eerste functioneringsgesprek? Vraag dan zeker na bij je baas wat je ervan mag verwachten en hoe je je kunt voorbereiden. Vaak is er een template beschikbaar waarin de punten opgesomd staan waarover je vooraf al eens kunt nadenken. Als dat niet zo is, pols dan even bij je meer ervaren collega’s.

 

Successen

Lijst even op wat je het voorbije jaar deed? Welke successen je boekte en waar het wat moeilijker verliep. Ga ook na hoe je eventuele problemen hebt aangepakt en welke hulp je van je leidinggevende verwachtte en kreeg of net niet kreeg.

 

Bekijk nog even je jobomschrijving om een volledig overzicht te hebben van je takenpakket. Overloop of je de taken uitvoert die daarin beschreven staan en of je je daar goed bij voelt. Misschien wil je wat andere accenten leggen in je job? Denk daar goed over na en zorg dat je goed gefundeerd kunt argumenteren waarom je andere dingen zou willen doen.

 

Motivatie

Toon je motivatie. Zorg dat je baas merkt dat je gemotiveerd bent en probeer dat ook aan te tonen met voorbeelden van het afgelopen jaar. Misschien nam je ergens meer verantwoordelijkheid dan eigenlijk voorzien is in je takenpakket en heb je zo een project tot een goed einde gebracht?

 

Wees eerlijk. Je hebt meestal maar één keer per jaar de mogelijkheid om een functioneringsgesprek te hebben, dus maak er ook gebruik van. Praat open, ook als er dingen niet zo goed verliepen en als je het wat moeilijk had met bepaalde collega’s. Het functioneringsgesprek dient om het welbevinden van iedere werknemer te behouden of te verbeteren.

 

Notities

Neem noties bij elk functioneringsgesprek. Daar kan je later nog op terugvallen en het kan je helpen om niets te vergeten. Deze notities vormen ook een goede basis voor de voorbereiding van je volgende functioneringsgesprek.

 

Kijk ook naar de toekomst. Blik vooruit op het komende jaar en stel realistische doelstellingen op voor jezelf. Misschien zijn er ook werkpuntjes die je van jezelf kunt aangeven? Aarzel niet om deze ook te vermelden.

Maandag 11 Februari 2019 om 9:30

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //