Zo word je de beste teamgenoot op de werkplek

De beste resultaten op de werkplek boek je meestal niet in je ééntje. Teamwork brengt je een heel eind verder. Met een aantal vuistregels word je alvast de beste teamgenoot.

Zo word je de beste teamgenoot op de werkplek

Een belangrijk element in teamwork is evenwicht. Niet enkel voor jezelf ditmaal, maar  evenzeer voor de groep waarmee je samenwerkt. Wanneer je iets wil ondernemen binnen bijvoorbeeld een project, dan moet je eerst stilstaan met de gevolgen die zulks voor de groep zou kunnen hebben. Een goed resultaat is enkel een goed resultaat wanneer dat geldt voor de groep, niet enkel voor jezelf.

 

Leef je in

Ook inlevingsvermogen is cruciaal om het te maken tot beste teamgenoot. Probeer in de hoofden van je teamgenoten te kruipen en de dingen vanuit hun perspectief te bekijken en ze zo ook te begrijpen. Ieder heeft zijn eigen visie, professionele objectieven, maar ook temperament. Bekijk daarom de dingen niet enkel vanuit je eigen realiteit, maar zie ook de realiteit van je werkmakkers. Hoe beter je die begrijpt, hoe sneller je tot positieve resultaten zal komen.

 

Harmonieus

Wees eveneens een zorgdrager. Binnen een team is een zorgdrager minstens even belangrijk dan een leiderstype. Wanneer je zorg draagt voor de groep en waakt over de harmonie in het team zal men jou doorgaans op handen dragen. Ook jouw ideeën zal de groep haast organisch oppikken. Meestal rijpen die ideeën wel wat trager dan wanneer je baas op tafel klopt, maar de groep zet jou als zorgdrager meestal zo hard op een piëdestal waardoor ze jouw ideeën op een meer harmonieuze manier gaan integreren binnen de workflow van het team. Een hemelsbreed verschil met het autoritaire top-down model.

 

Luisteren

Tracht ook tussen de organisatieregels door te lezen. Observeer binnen en buiten je team informele relaties met andere collega's, maar ook decision makers. Hoe meer inzicht je verwerft in de sociale dynamiek van je team en daarbuiten, hoe beter je kan inspelen op het dagelijkse reilen en zeilen ervan. Tracht ook niet om de hele tijd aan het woord te zijn, tijdens bijvoorbeeld meetings. Stimuleer je teamgenoten daarentegen om zelf uit te komen voor hun mening door actieve vraagstellingen terwijl jij jezelf verder vervolmaakt in datgene wat een teamplayer laat uitblinken: luistervaardigheid. Hoe meer je oppikt van je teamgenoten, hoe beter je zowel hen als hun professionele drijfveren leert kennen en die ook effectief gaat kunnen omzetten in werkbare objectieven die de groep vooruit stuwen.

Vrijdag 30 December 2016 om 17:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //